Suomalainen go maailmalla

30.5.06

WAGC – 5. kierros 4-1

Chen Yu-Ta, 16 vuotta ja Vesa, 41 vuotta

Viides kierros ja vastassa Taiwanin nuori 6 dan Chen Yu-Ta. Olen aika heikko nigirissä ja sain taas valkeat. Musta testasi alkuun fuseki-tietouttani pelaamalla 5-5 ja 5-3 pisteet, ja täytyy myöntää, että 5-5-josekeita ei ole tullut paljon opiskeltua.

Sain heti alkuun aikaiseksi hiuksianostattavan taistelun, mutta Chenin kunnianhimo pelin lopettamiseen nopeasti auttoi minua saamaan hyvän tuloksen vasemman laidan rähinästä.

1-100. Chen Yu-Ta mustilla, Vesa valkeilla

Nuorison into ei saanut minua järkkymään, vaan pidit hyvät asemat pitkälle loppupeliin saakka, kunnes keskustani heikkous antoi vastustajalleni tilaisuuden viedä peli kotiin. Ko-taistelu alalaidan alueesta oli melkein kohtalokas valkealle, mutta loppujen lopuksi musta, saatuaan jo ko-uhkauksena ison oikean laidan, jatkoi väärällä hetkellä kota, ja pääsin annihiloimaan puolet keskustan ja alalaidan mustista. Valitan, että kirjaus ei jatku kon alkua pidemmälle, koska siitä eteenpäin ko-uhkausten järjestyksen muistaminen on hyvin vaivalloista.

101-222. Pelin ratkaiseva ko käynnistyy.

Muuten viides kierros on vielä kesken, muut kun tuppaavat käyttämään kanadalaista 10/15 byoyomia häikäilemättä hyväkseen. Näin turnaustilannekin kerkeää blogiin vasta myöhemmin.