Suomalainen go maailmalla

27.5.06

Huis Ten Bosch

Hollantilainen teemakylä syvällä Japanissa osoittautui yhtä oudoksi kokemukseksi kuin ennakkoon aavistelinkin. Isolla rahalla parhaimman it-kuplan aikaan rakennettu kaupunki täynnä näköiskopioita hollantilaisista kuuluisista rakennuksista, mm. 1:1 suhteessa rakennettu Utrechtin tuomiokirkon torni.

Go-pelihuoneessa on elämää ja säpinää, mutta illalla kadulla kävellessä on aavemaisen hiljaista, kunnes jostain nurkan takaa ilmestyy sadan koululaisen ryhmä, joka iloisesti melskaten kulkee ohi.

Majoituksena on hollantilaistyylinen ”Forest Villa”, jossa asustelen samassa mökissä Norjan Pål Sannesin, Ruotsin Michael Yaon ja Tanskan Jannik Rasmussenin kanssa.

Hollanti vai Japani? Forest Villa

Orientaatiota: Jim Davies opastaa Chronos-digikellojen käyttöä

Ensimmäisenä iltana pakollisten orientaatioiden, arvontojen (ensimmäisen kierroksen vastustajani on Aleksei Lazarev 6 dan) ja kansainvälisen go-liiton kokousten jälkeen pelasimme pohjoismaisen rengon Michael ja Jannik vastaan minä ja Pål. Hauskaa oli nähdä kauan haaveilemani trikki ensimmäistä kertaa käytössä. (Pål oli kuulemma trikittäytynyt Martin Li’tä vastaan joskus aikaisemmin). Alla pelimme trikkisiirrot 12-16. Ammattilaispeleistä ei löydy kuin kaksi esimerkkiä vastaavasta ja toinen niistä on vielä eurooppalaisten ammattilaistemme Taranun ja Shikshinan pelistä.

Michael/Jannik musta, Vesa/Pål valkea, W+R

Pelissä aika kului mukavasti, rengot kun aina kestävät pitkään. Tiedä sitten, mitä Kudo Norio 9 dan tai japanin amatööriedustaja Hiraoka Satoshi tuumivat mielessään, kun kävivät kuikuilemassa peliämme. Lopuksi voitimme luovutuksella. Palattuamme takaisin mökkiin istuimme vielä vähän aikaa iltaa viskiyömyssyn ja Hard Rock Hallelujahin seurassa.

Ohjelmassa seuraavaksi: Lauantaina lasten go-festivaali, pari-go-ystävyysturnaus ja avajaisseremoniat. Sunnuntaina turnaus alkaa kello 9 Japanin aikaa.