Suomalainen go maailmalla

25.5.06

WAGC-kokoontumisajot, torstai

WAGC:n virallinen osuus alkoi torstaina 25. päivä, jolloin kaikkien osallistujien piti ilmoittautua Hotelli Nikko Naritassa. Aamupäivän käytin pitkään kävelyretkeen Akihabarassa, Uenon puistossa ja perinteikkäässä Asakusassa ja yhden aikaan lähdin matkaan takaisin lentokenttää kohti. Junasta pois astuessani tapasin James Daviesin, Jokohamasta tulossa, ja lentokentän hotellibussin pysäkillä odotteli jo muutama gon pelaaja - ilmeisesti Pariisin kone oli kerennyt laskeutumaan.

Tuttujen gon pelaajien tapaaminen missä tahansa maailman kolkassa on aina iloista, ja mm. Aleksei Lazarev ja Leszek Soldan onnittelivat Lordin Euroviisu-voitosta vain hieman pakotettuna.

Ilmoittautuessa kerroin Suomen haluavan maksaa isomman jäsenmaksun, koska pelaajamäärä on noussut tuntuvasti. Tämä sai John Powerin ja Okada Hidekon positiivisesti yllättyneeksi, mutta jäsenmaksun korotus on mahdollista vain ensi vuodeksi, koska kaikki oli nyt laskettu valmiiksi. Suomi siis maksoi 12000 jeniä jäsenmaksua tänä vuonna, mutta ensi vuonna toivon mukaan 24000 jeniä.
WAGC:n organisaatiota ilmoittautumistiskillä

Päätän tämän päivän merkinnät lainaukseen Information for participants –lehtisestä: ”1. Huis Ten Bosch, where the tournament venue and hotel are located, is a tourist resort; there are no Internet facilities whatsoever.” Saas nähdä kuin blogin käy.