Suomalainen go maailmalla

25.5.06

N’Ex tiistai 23.5.2006

Matka Japaniin taittui jo aikaisemmista reissuista tutulla tavalla: Finnairilla Frankfurtiin ja Japan Airlinesilla Tokion Naritaan. Finnairin kone oli myöhässä 45 minuuttia mutta onneksi vaihtoaikaa oli tarpeeksi. JAL:n kone oli uusi tuttavuus Boeing 777-400, joka oli vain puolillaan matkustajia ja mukavan väljä. Koneen infojärjestelmässä oli jopa valittavissa peli gota! Pelasin pari peliä Boeing-gota vastaan 9 kivellä, enkä millään saanut kaikkia tapetuksi.

Kun saavuin Japaniin, menin heti ensimmäisenä junalipun jälkeen ostamaan japaninkielisen Go Weekly –viikkolehden kioskista. Näin Internet-aikana rauhoittaa kummasti mieltä lukea taiten toimitettua go-lehteä, jossa on menneen viikon turnaukset ja pelikirjaukset ihan perinteisinä kifuina, pelioivalluksia ammattilaispeleistä, tasotestiksi soveltuvia ongelmia ja pari mainosta uusista kirjoista. Mikä ihmeen kirja mahtaa olla ”Naruhodo! Hikaru-tesuji”.

Narita Express –juna ikkunasta avautuvat maisemat ovat alkuun vihreää, hieman eksoottista Japania, mutta pian siirrytään loputtomiin kaupunkimaisemiin. Satunnaiset golf-häkit ja slalom-rinnerakennukset erottuvat maisemasta. Tokion asemalta pitää vielä palata yhden pysäkin väli takaisin päin Kandaan, joka on majapaikkani kahden päivän ajan.