Suomalainen go maailmalla

16.5.06

27th WAGC, Sasebo, Japani

Kansainvälinen go-liitto IGF järjestää jo 27. kertaa Gon amatöörien maailmanmestaruuskilpailut, nyt Sasebossa, Japanissa. Sasebo on merenlahden rannalla lähellä Nagasakia, aivan Japanin läntisimmässä kärjessä. Turnaus- ja majoituspaikkana on erikoisesti hollantilainen teemakylä Huis Ten Bosch, joka on perustettu osittain vanhojen kauppayhteyksien takia, osittain siksi että hollantilaiset ovat ilmeisen mielenkiintoista kansaa japanilaisesta näkökulmasta.

Tämä on Vesa Laatikainen, 5 dan, joka Suomen edustajana Gon amatöörien maailmanmestaruuskisoissa raportoi paikan päältä huippuamatöörien menosta. Gon amatöörien maailmanmestaruuskisat pidetään 28.-31.5.06 ja matkani tulee kestämään 22.5.-2.6.06, lentoineen Helsinki-Frankfurt-Tokio, Narita- Nagasaki - ja takaisin samaa reittiä. Turnaukseen osallistuu 68 IGF:n jäsenmaata, ja tapahtuman pääsponsori on perinteisesti Japan Airlines JAL.

Huis Ten Bosch

Matkakertomukseni johdattelee Suomen Go-liiton käytössä olevaan blogiin, jossa myöhemminkin go-matkalaiset voivat kertoa kokemuksiaan suoraan paikan päältä.

Linkkejä: