Suomalainen go maailmalla

28.5.06

WAGC – kierrokset 1 ja 2

Huis Ten Bosch on nyt ensishokin jälkeen alkanut vaikuttaa jo viihtyisältä paikalta. Kaupat löytyivät, langaton verkkokin on tarjolla ja hyvällä säällä voi ihmetellä huvikseen huvituksia. Ja gota saa pelata mielin määrin.

Turnauspaikka: Utrecht Plaza

Turnauksessa on osallistujia 68 maasta, joten kahden kierroksen jälkeen on vielä 17 pelaajaa häviöttä. Itse pääsin maistamaan jo kovalla työllä ansaittua voittoa ja uskon puutteesta johtunutta tappion makua.

Ensimmäisellä kierroksella oli vastassani Aleksei Lazarev, 6 dan ja entinen Euroopan mestari Petroskoista Venäjältä. Olen joskus nähnyt unia, että turnausparituksessa vastustajani on Aleksei, olen myöhässä enkä löydä lautaa ja muuta painajaismaista tunnelmaa. Kun kerroin tästä Jannikille, hän kertoi näkevänsä samanlaisia unia minusta. Outoa porukkaa.

Peli alkoi tunnetulla avausteorialla, ja molemmat pelaajat pelasivat aika tiukkaa tyyliä. Takahara Shuji, 9 danin ammattilainen löysi nöyrän pelaajanne jo 14. siirrosta huomautettavaa. Alekseikin sai kuulla, että leikkaus 19-21 oli huono ajatus. Muut antoisat ammattilaiskommentit säästän myöhemmäksi. Pelissä 70:nen siirron tienoilla molemmat tunnustivat olleensa mielestänsä edellä. Aleksein hyökkäys keskellä ei toiminut toivotulla tavalla ja voitin valkeilla 3½ pistettä.

1-68. Peli on hyvin tasainen.

69-182. Valkea johdossa, loput siirrot jätetty huomiotta.

Kun kirjasin peliä koneella, go-lehtien valokuvaajat ottivat minusta kuvia, ja yksi tuli katsomaan tarkemmin: "Onko tuo GOWrite?" "Hai!"

Odottelin toista kierrosta hieman levottomana (angst!), koska aikaisempi voitto tuntui hyvältä mutta turnauksessa olisi vielä seitsemän peliä lisää, joiden lopputulosta ei etukäteen voi tietää. Sain vastaani Korean 18-vuotiaan Hong Man Kin, joka oli toisaalta helpotus, toisaalta pettymys.

Alkupelini sujui mainiosti ja rakensin mustilla aika vahvoja asemia. Taito ja usko ei kuitenkaan riittänyt pelin kotiin viemiseen saakka, joten jouduin nyt tyytymään mahdollisiin hyviin SOS-vertailupisteisiin.

Alussa kaikki vielä hyvin.

Turnaus jatkuu vielä kolme päivää samaa tahtia, ensimmäinen kierros yhdeksältä ja toinen kierros kahdelta.