Suomalainen go maailmalla

17.10.10

Pari-gon 1. turnauspäivä

Lauantai-iltapäivä ja -ilta olivat kunnon työpäivän veroisia ohjelmaltaan. Ensimmäiseksi pelaajaparit poimivat arvat, jotka kertoi missä pöydässä pelaisivat. Näin paritus oli nopea ja kierros käynnistyi ajallaan klo 13.30. Suomen vastustajaksi tulivat australialaisen Xun perheen isä ja tytär. Nigirin voitimme me ja melkein pelinkin. Hallittuamme peliä pitkään ja saatuamme valkean alueelle ison ryhmän elämään unohdimme kuitenkin varmistaa ne varmat kaksi silmää. Pienten välisiirtojen jälkeen valkea tappoi ryhmämme ja oli luovutettava. 45 minuutin peliaika tuntui riittävältä useimmille pareille.

Iltapäivä jatkui ystävyysottelulla, jota ennen oli varattu puolen tunnin asunvaihtotauko. Kansallispuvun pukeminen nopeasti on lämmintä puuhaa, mutta onneksi hotellin juhlatilat olivat hyvin ilmastoituja. Ystävyyspeleissäkään emme saaneet voittoja, vaikka Sari pääsi pelaamaan entisen amatöörien maailmanmestarin Hiraokan kanssa.

Juhlavastaanotto illalla oli hyvin ylellisen oloinen ja syötävää ja juotavaa oli runsaasti. Turnauksen aikana pidetyt puheet ansaitsevat kunniamaininnan: kuuntelimme ainakin kolmeen eri otteeseen pitkähköjä puheita siitä, kuinka vuosi 2010 on ollut merkittävä pari-go-vuosi, onhan tänä vuonna pidetty Hangzhoussa ammattilaisten pari-go-mestaruudet, 21. amatöörien pari-go-mestaruudet ja myöhemmin pari-go on myös yksi 2010 Aasian kisojen lajeista Kiinassa.

Kuva 1. Suomen ja Japanin perinteistä pukeutumistyyliä.

Juhlat kestivät pari tuntia ja mukana oli juhlapuheiden lisäksi latinalaistanssinäytöksiä, jive-tanssikoulua ja kaikenlaista sosiaalistumista vanhojen tuttujen kanssa. Valokuvia varten piti poseerata jopa ruokajonossa. Juhlien jälkeen kävin vielä avoimessa pelihuoneessa pelaamassa normaalin pelin mail-go-tutun kanssa. Tämän sentään voitin.