Suomalainen go maailmalla

1.3.09

Ing Memorial 2009, final call

Turnaus on nyt suurimmalta osaltaan ohitse, Fan Hui vei voiton kuten monena vuonna aikaisemminkin. Nöyrä blogaajanne sai nöyrtyä yhteen pisteeseen ja toiseksi viimeiseen sijaan. Kuudennen kierroksen peli Ivan Kulikovskia (petroskoilainen 5 dan) päättyi trikityksen, taistelujen ja vaihtokauppojen jälkeen viimeiseen semeaihin, jonka hävisin vapaudella. Säästän lukijakunnan tältä peliltä.

Vaikka omasta menestyksestä ei voi nyt puhua, Ingin muistoturnaus 2009 jää mieleen erityisen kovatasoisena turnauksena, joissa nuoret eurooppalaiset kärkipelaajat pelasivat ihan hyvää gota. Fan Hui ja Guo Juan olivat edelleen taidossa edellä, mutta pelituntuma on monella muullakin kehittynyt ahkeran treenaamisen tuloksena. Paljon puhuttiin eurooppalaisten "ammattilaispelaajien" liigasta, jota viritellään useammallakin taholla, mutta kaikki on hyvin epävirallista vielä. Pelejä katsellessa (nöyrä blogaajanne pelasi tuttuun tapaansa melko nopeasti) sai vain ihmetellä, kuinka kaunista peliä aidot ammattilaiset pelaavat ja kuinka keskittyneesti ja innostuneesti kaikki pelasivat.

Tulokset löytyvät Euroopan go-keskuksen Ing Memorial 2009 -sivuilta.

Pelipaikkana oli Euroopan go-keskus, joka on ollut pystyssä yli kaksikymmentä vuotta. Talossa pitävät majaansa paitsi isot go-turnaukset, myös japanilaisten eri kulttuuriyhdistykset, bridgenpelaajat ja monenlaiset muut toimijat. Varsin vilkas paikka ainakin näin viikonloppuisin.

Euroopan go-keskus kadun puoleinen julkisivu.

Go-keskuksen pihan puoleinen sivu.

Yläkerran iso pelisali ennen kierrosta, näitä on kaksikin kappaletta yläkerrassa.