Suomalainen go maailmalla

1.8.08

Euroopan go-kongressi, Leksand, Ruotsi – Day 6

Go-kongressissa on aina paikalla runsaasti vahvoja pelaajia opiskelemassa yhdessä, ja eräänä torstai-iltana suomalaiset aloittivat määrätietoisen kulkunsa go-pelaajan polulla kami no itteä etsimään. Opintopiirissä keräsimme pari mieltäaskarruttavaa tilannetta, joista pääsimme yhteisymmärrykseen, että näin ei voi pelata. Vielä pari miljoonaa tällaista analyysiä, niin täydellinen peli kyllä löytyy.

Vesa ei ole tahtonut pelata alemman tilanteen kosumitsukea (musta 8), koska valkean hane (9) vie ikään kuin senten ja estää laajentamisen. Kuitenkin, jos pelaamme kuten alla esitetyssä variaatiossa, tilanne on varsin hyvä mustalle.

Hoshi-josekien teoriaa, osa 1.

Taisha-josekissa on lukuisia trikityksen paikkoja ja Janne valitteli, että vastustajat trikittävät itsensä aina allaolevan kuvan siirrolla 1. Tämä tilanne analysoitiin myös yhdessä, ja totesimme, ettei mustan pelitavassa ole mieltä.

Taishan teoriaa, osa 4359.

Ensimmäinen go-kongressin viikko on nyt ohi, viikonloppu edessä ja jotkut nilkit vain pienen hetken rangaistusta vailla. Huippuryhmässä Antti ja Vesa jatkavat ensi viikolla 3-2-tilanteesta, ja takaa-ajossa on runsaasti suomalaisia (ja pari ammattilaistakin).