Suomalainen go maailmalla

28.7.08

Euroopan go-kongressi, Leksand, Ruotsi – Day 2

Euroopan go-kongressin tulospalvelu löytyy osoitteesta http://www.egc2008.eu/en/congress/news/results.php

Day 2:n go-blogiin kontribuutionsa toi YliGon sanaseppo Janne Nikula (päällikkö, kapteeni vai mikä lie):

YliGon matkaseurue lähti kongressimatkalle halvimmalla mahdollisella tavalla eli Viking Linen Q-luokan hyteissä ja runsaasti ennakkoon varatuilla junalipuilla. Lompakko ei juuri keventynyt, mutta matka oli luonnollisesti hyvin raskas. Raskaat matkatavarat ja laivalla otetut ”tumut” veivät voimia, mutta onneksi perille saavuttaessa päivä käytettiin ainoastaan rekisteröitymiseen ja lepoon.

Ensimmäinen päivä alkoi järjestelyiltään myönteisesti, nimittäin ensimmäinen kierros ei myöhästynyt kuin puoli tuntia. Näin suuressa turnauksessa saavutus on erinomainen. Pelit alkoivat myös yligolaisten kannalta loistavasti. Ainoastaan kunkku hävisi pääturnauksessa. Suomalaisia on kongressissa mukana niin paljon, että varsinaisesti kaikkien suomalaisten tulosten ja kuulumisten seuraaminen on jokseenkin mahdotonta.

YliGon pelaajia on majoittunut erilaisiin paikkoihin, mutta ydinjoukko on majoittunut Tallbackenin mökkiin. Mökki on muutoin aika toimiva paketti, mutta kävelymatkaa on enemmän kuin järjestäjien ennalta ilmoittama kaksi kilometriä. Tämä kompensoitiin vuokraamalla porukalle polkupyörät, jotka olivat onneksi aika edullisia.

Toinen päivä alkoi jo vaisummin eikä yligolaisten rivi ollut enää lainkaan niin puhdas. Hävisin myös itse ja yritin hieman nolosti väittää tulosta Ingin pisteidenlaskussa päinvastaiseksi. Alueet täytettyäni ja kolme kiveä kädessä yritin vaatia voittoa, mutta ulkopuolisen väliintulon jälkeen totuus häviöstä valkeni. Onneksi en sentään hakenut tuomaria paikalle.

Juho Pakarinen (B) vs. Gerard Carbone. 1-79.

Juho Pakarinen on pelannut puhdasta ja vakaata tulosta. Toisena päivänä vastassa oli ranskalainen 4 kyu, jolla ei ollut nilkihtävää suomalaista vastaan minkäälaisia mahdollisuuksia. Ohessa on pelikirjaus siihen asti, kunnes vastustajan selkäranka katkeaa. Peli päättyi noin 15 pisteen voittoon. Kiinnitettäköön huomio erityisesti suomalaisiin trikkijosekeihin. Ristileikkaus toimi hyvin ja kakkosrivin trikki-tsuke (25) sai jopa peliä kommentoineen kiinalaisen Zhang 9 daninkin rävähtämään leveään nauruun.