Suomalainen go maailmalla

31.7.08

Euroopan go-kongressi, Leksand, Ruotsi, Day 5

Jaakon kertomaa:

Torstaiaamulla ainakin suurin osa suomalaisista oli toipunut tiistaisista Bassin synttäreistä. Minutkin pelasti yhdeltä yöllä alkanut ulkonaliikkumiskielto. Itse asiassa jo keskiviikkoillalla Suomi sai pystyyn jalkapallojoukkueen, joka menestyi Karen sanoin ”kuten kaikki muutkin Suomen historian jalkapallojoukkueet kautta aikain kaikissa pelatuissa turnauksissa”.

Itse odottelin torstaille samanlaista pelillisesti täydellistä päivää kuin tiistainakin – voitto pääturnauksessa ja Karesta baarissa, täydellinen näytös Mölkyssä sekä Ruxin, Hannelen, Antin ja Karen trikittäminen Elvenlandissa. Vaan toisin kävi. Huonotapainen saksalainen teini opetti minulle, miten tuurilla voitetaan.

Vaikka itseäni ei siis onnistanutkaan, Vesa ja Antti pitivät Suomen kiinni taistelussa Euroopan mestaruudesta. Yligolla oli surupäivä ja muut menestyivät miten kuten tasaisesti.

Toisin kuin kuvitella saattoi, näyttävät gon Euroopan mestaruuskisat sujuvan Leksandissa ilman, että paikalliset edes tietävät jotain olevan käynnissä. Kun ensimmäisenä päivänä kyselimme tietä turnauspaikalle saimme vastaukseksi hölmistyneitä katseita sekä huudahduksia tyyliin ”Golf!?” ja ”Finland? Kimi, Kimi!”

Itse asiassa katukuvaa hallitsevat gobaneita enemmän vanhojen autojen ja vespojen viikon mittaiset kokoontumisajot, jotka kieltämättä tekevät tästä tuhansien neliökilometrien kokoisesta maaseutumuseoseosta kahta huikeamman nähtävyyden. Ketkä eivät paikalle jaksaneet, oma on tappionne, mutta vielä ehtisi mukaan!

Insert:

Go-liiton hallitus kokoukseen orientoitumassa.

Illalla vielä kokoustimme onnistuneesti hallituksen kesken ja eurooppalaisten go-kongressiorganisaattoreiden konglomeraatissa. Hallituksen kokouksesta Teemu tuottaa vielä pöytäkirjan ja go-kongressit Leksandissa, Groningenissa ja Tampereella tulevat onnistumaan selkeästi yli villeimpien odotusten. (insert by your humble blogger).

1 Comments:

  • Ihmettelinkin tuota ulkonaliikkumiskieltoa mutta sitten mainitsit Ruxin. Hätäisempi olisi kuvitellut go-liiton hallituksen antaneen sinulle ulkonaliikkumiskiellon.

    By Blogger Markku, at 10:48 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home