Suomalainen go maailmalla

29.7.08

Euroopan go-kongressi, Leksand, Ruotsi – Day 3

Tänään blogausvuorossa on reportterinne Suvi Leppänen, 1 kyu. Tappiot 1 kyuita vastaan kahdella ensimmäisellä pääturnauksen kierroksella kasasivat niskaan paljon paineita. Sain onneksi purettua ne eilisen rapidissa ruotsalaista 1 kyuta vastaan suhteellisen helpolla voitolla. Tänään pääturnauksessa kohtasin saksalaisen 2 kyun. Peli oli turnaushistoriani lyhyin ja päättyi voittoon luovutuksella siirrolla 72. Peli kesti ainoastaan puoli tuntia. Sanat eivät riitä kertomaan sitä, miten paljon virheitä kumpikin osapuoli teki. Ohessa pelikirjaus, jotta voitte itse todeta asian.

Suvi Leppänen (W) vs. saksalainen 2 kyu. 1-72.

Pelin jälkeen lähdin kävelemään Leksandin suuren suureen keskustaan. Tunnetuilla vahvoilla pelaajilla, kuten Lee Changholla (9p) ja Tuomo Salolla (3 dan) on tänään 33-vuotissyntymäpäivä. Valitettavasti edes kesken pelin onnitteluksi tuodut jättimansikat eivät auttaneet Tuomoa seuraamaan syntymäpäiväkaimansa jalanjälkiä, ja hän hävisi 7 pistettä.

Tuomo Salo 33 v.

Liina Laatikainen (22 kyu) pelaa ensimmäistä kansainvälistä yksilöturnaustaan. Kolmen kierroksen jälkeen tulosrivi on erinomainen: kaksi voittoa kolmesta pelistä.

Suomen kongressin mainostus ja turnauspaitojen myynti on sujunut hienosti. Kolmestakymmenestä ylimääräisestä paidasta on enää alle puolet jäljellä. Paitojen laatua on kehuttu ja Suomen kongressi on saanut osakseen runsaasti kiinnostusta. Suomen kongressijärjestäjät ovat saaneet paljon vinkkejä erityisesti ruotsalaisilta kollegoiltaan. Lisäksi torstaina järjestetään kongressijärjestäjien kokous, johon tulee osallistujia Ruotsista, Suomesta, Hollannista (kongressi 2009) ja Ranskasta (kongressi 2011). Tarkoituksena on vaihtaa kokemuksia järjestelyistä ja saada lisää neuvoja siitä, miten edetä. Luonnollisesti, jo nyt olemme saaneet oppia siitä, miten asioita ei aina kannata tehdä.