Suomalainen go maailmalla

27.7.08

Euroopan go-kongressi, Leksand, Ruotsi – Day 1

Tuomo vihaa yksinkertaistettuja Ingin sääntöjä, niin valikoitu Ingin tuomari kuin onkin. Euroopan go-kongressissa Leksandissa jokainen pääturnauksen osallistuja on tuomittu pelaamaan näillä mainioilla EGF:n virallisilla säännöillä, ja toiset voittaa ja toiset häviää.

Tuomo kuuluu häviäjiin, hänen vastustajansa valkeilla pelasi viimeisen damen ja näin varmisti selkeän yhden pisteen voiton. Voittajiin taas kuuluu teidän nöyrä blogaajanne, joka tapettuaan keisari Franz-Josefin toimimattoman getan varmisteli ja voitti voitetun pelin pisteellä (kahdeksan pisteen komi teki pelistä sittenkin tasaisen).

Tuomo Salo (B) vs. Joachim Beggerow. 1-100

Tuomo Salo vs. Joachim Beggerow. 101-241

Vesa Laatikainen (B) vs. Franz-Josef Dickhut. 1-157, loput kirjaamatta.

Muuten sää Leksandissa on mitä mainioin, hellettä piisaa ja aurinko paistaa Gästis-oluthuoneen ulkopuolella. Suomalaisia täällä on järjettömän paljon (kuten muutenkin osallistujia), joten tulosluettelot löytyvät virallisesta tulospalvelusta ja gorrien laskeminen jätetään myös viralliselle taholle.

Euroopan go-konressin 2008 pääsisäänkäynti Leksand Gymnasiumiin.

Pelejä pelaillaan kolmessa eri paikassa ja huippua on, että huippuryhmä pelaa paikassa nimeltään St. Pers. Erään go-tyylin edustajat varmaan ilahtuisivat, kun heidät ohjataan pelaamaan Persgårdeniin.


Nykyinen pohjoismaiden mestari Fredrik Blomback ja Antti Törmänen Persgo-pyhätön ovella.