Suomalainen go maailmalla

11.6.06

Stockholm Open

Terveisiä Tukholmasta.

Suomalaisista turnauksessa ovat mukana Teemu Rovio ja Antti Holappa (2 dan), allekirjoittanut (2 kyu) ja Anssi Voutilainen (4 kyu).

Saavuimme laivalta turnauspaikalle noin puoli tuntia ennen kuin kierroksen olisi pitänyt alkaa. Ovet olivat kuitenkin tiukasti lukossa. Paikan pitäjä oli ilmeisesti unohtanut, että turnauspäivänä ovet pitääkin avata aiemmin kuin klo 12, jolloin paikka normaalisti aukeaa. Odottelimme varmaan yli tunnin sisäänpääsyä, ja ensimmäinen kierros oli tietysti kovasti myöhässä.

Ensimmäisen kierroksen vastustajani oli Marc Stoehr, 4 kyu. Peli oli rähinää alusta loppuun, mutta siirto siirrolta sain kehiteltyä itselleni parempia asemia kuin vastustajallani. Lopuksi tein Oikeaa Aluetta keskelle vangitsemalla kohtalaisen suuren mustan ryhmän.

Toinen kierros alkoi lähes samantien ensimmäisen päätyttyä, joten ruokailuun ei jäänyt kauheasti aikaa. Vieressä on onneksi ICA, jonka tiskistä saa lämmintä ruokaa turnauspaikalla syötäväksi. Toisella kierroksella kohtasin Viktorin ( 1 kyu, mikäköhän se sukunimi olikaan?), ja pelasin taas valkeilla. Peli näytti ihan hyvältä vielä taishankin jälkeen, mutta sitten lähdin vähän tyhmänrohkeasti hyökkäykseen, ja jouduinkin itse hyökkäyksen kohteeksi. Rimpuilin vielä jonkin aikaa, mutta tuhoa oli tullut jo riittävästi, ja luovutin pelin.

Kolmannella kierroksella tapahtui hassuja, kun kärjessä puhtaalla pelillä ollut Michael Yao jätti kierroksen väliin, ilmeisesti järjestelläkseen illanviettoa. Teemulla oli myös puhdas peli alla, ja he olisivat kohdanneet, jos Yao ei olisi jäänyt pois. Ykköspöydässä pelasivat sitten Teemu ja Antti. Oma pelini oli ohi hyvin nopeasti Yatao Zhangia (1 dan) vastaan. Siirtoja pelattiin kyllä paljon, mutta kovin nopeasti. Mokauksen jälkeen ryhmäni kuoli, ja luovutin. Tässä vaiheessa minä ja muutama muu lähdimme Yaon kyydillä hänen kotiinsa iltaa istumaan. Teemu ja Antti jäivät vielä pelaamaan, ja sovittiin, että he ja Anssi tulisivat myöhemmin junalla perässä loppujen ruotsalaisten kanssa.

Yao asuu noin 30km päässä Tukholman keskustasta mukavalla rivitaloalueella. Aloimme pelata rengoa, joka taas ei-niin-yllättäen kesti siihen asti, kunnes muutkin ehtivät paikalle. Uupuneen näköinen Teemu kertoi voittaneensa pelinsä Anttia vastaan, ja sain ylistystä nerokkuudestani, kun olin laittanut olutta jääkaappiin :-) Ilta jatkui mukavissa merkeissä grillaten, pelaten ja olutta nauttien. Jossain vaiheessa iltaa kotiin tulivat myös Michaelin vaimo Annette ja poika Anthon, 4v. Anthon on urhea samurai, kukaan ei välttynyt muovimiekan osumalta illan aikana. Uskalsin vihdoin puhua myös ruotsia, lapsen kanssa se oli paljon helpompaa :-)

Tänään aamulla pelit jatkuivat samaan leppoisaan tahtiin hieman myöhässä. Uutena pelaajana mukaan tuli Henric Bergsåker, 1 dan. Täällä ei ole näköjään ihan niin tarkkaa huippuryhmän pelaajien poisjäänti tai mukaan tulo. Teemu sai vastaansa Yaon ja Antti Zhangin. Antti kävi juuri kurkkimassa selän takana ja kertomassa, että atarisokeili pois 15p ja hävisi lopulta kuusi pistettä. Anssin ja Teemun pelit ovat vielä kesken.

Ja sitten päivän uutiseen: mä sain danpäänahan! :) Krister Strand kaatui uuvuttavan tappelupelin jälkeen. Valkean kolme nurkkaa näyttivät vähän pelottavan suurilta, joten päätin, että nössöilylle ei ole varaa, "tuo valkean invaasio pitää tappaa"! No, niin kuin usein käy, ryhmä ei kuollut, vaan juoksi karkuun. Vastineeksi sain hyökkäyksen Kristerin nurkkaa vastaan. Vapauteni eivät aivan olisi riittäneet tappamiseen, joten Krister sai ylimääräisen siirron nurkkaan, ja eli muutaman pisteen kokoisena. Ihan kiitettävä tulos kuitenkin nurkasta, jossa oli shimari ja laajennus :) Kun olin vetänyt ryhmäni turvaan, huomasin, että jälleen olisi kaksi valkean heikkoa ryhmää laudalla. Hätistelin toista, kunnes se alunperin kiduttamani ryhmä oli oikeasti hädässä, ja onnistuin viimein tappamaan sen. Krister luovutti, minä pompin tasajalkaa.

Viimeisellä kierroksella sain vastaani Magnus Merikaarnion (2 kyu). Paritusohjelma ystävällisesti myönsi minulle mustat tähänkin peliin. Onnistuin vihdoinkin käyttämään aikaani rauhassa miettimiseen, yleensä pelaan aivan liian nopeasti. Itselleni jäi kelloon aikaa viisi minuuttia perusaikaa, Magnus oli ollut byo-yomissa jo pitkään. Peli oli uuvuttava, onnekseni voitin 4,5p.

Turnauksen voitti Michael Yao, Teemu tuli toiseksi. Itse olin kuudes. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen tulokseeni, taisi olla paras turnaukseni sitten 2 kyu -korotuksen. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin :)

Tulokset: http://www.goforbundet.se/turneringar/06/sthlmopen.php

--Suvi

1 Comments:

  • Voisitko kertoa vähän tarkemmin muidenkin peleistä. Olisi esimerkiksi kiva kuulla keitä vastaan muut ovat pelanneet ja miten ovat pärjänneet.

    By Blogger Markku, at 2:52 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home