Suomalainen go maailmalla

7.11.08

Baduk-matka KPMC day -1, aikaeroon totuttelua Soulissa

Vietin Soulissa reilun vuorokauden ennen KPMC:n virallista saapumisaikaa, koska a) Finnairin suora lento lähti vain keskiviikkona ja b) halusin tutustua Souliin kävellen ja katsoa, miten kolmen vuoden takaiset muistot pitävät paikkansa. Tuolloinhan mainiona oppaanani oli oululainen Sami, joka perehdytti maanalaisiin ostoskeskuksiin ja suomalais-soulilaiseen opiskelijaelämään.

Päivä Soulissa olikin mukava tapa totuttautua aikaeroon. Hotellini oli varsin keskeisellä paikalla, joten kävin katsomassa useammankin temppelin ja markkinapaikan. Aterioiksi jotain merenelävää ja toisena päivänä bibimbabia, silkkimatoja en vielä herennyt nautiskelemaan katukeittiöstä. Kävelin myös läheiselle kukkulalle, mutta en aivan Soulin torniin saakka.

Pakolliset aktiviteetit olivat myös Meijin-ottelun seitsemännen pelin seuraaminen Internetistä ja Monthly Baduk -lehden metsästäminen kirjakaupoista. Näissä uusissa lehdissä kun voi aina olla jotain heti valmiiksi sovellettavaa.

Nyt olen jo vaihtanut kaupunkia, turnauksen majoitus on korkeakulttuurisen Paju Bookcityn Jijiyang-hotellissa. Matka metrolla ja paikallisbussilla meni odotettua jouhevammin ja nyt ollaan sitten hieman rauhallisemmalla alueella Soulin jälkeen. Hotellin aulassa törmäsin heti Lazareviin ja kumppaneihin, ja nyt kirjoittelen tätä vielä yksikseni hotellihuoneessa. Huonekumppanikseni on laitettu turkkilainen Mehmet-Emin Barsbey 1 dan, joka tulee olemaan uusi tuttavuus.

Kuva 1. Paju Bookcityn Hotelli Jijiyang edestä.

Kuva 2. Hotelli takaa.