Suomalainen go maailmalla

9.11.08

Baduk-matka KPMC day 1, sighseeingia DMZ:lla ja ekan kierroksen paritus

Kuva 1. Järjestäjät hommissaan.

Lauantai-iltapäivä oli kokonaisuudessaan viiden tunnin sightseeing Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välisellä DMZ:lla, neutraalilla vyöhykkeellä, jossa paikallinen kylmä sota elää hyvin, joskin liennytystä on havaittavissa. Kiikaroimme matkan varrella Pohjois-Korean parturoituja vuoria ja enemmän tai vähemmän kulissinomaisia lähikyliä. Laskeuduimme myös 70 metrin syvyyteen katsomaan salahyökkäyksiin tarkoitettuja pohjoisesta etelään kaivettuja tunneleita. Etelän puolella on myös uusi 40 miljoonan dollarin rautatieasema tyhjillään, mutta valmiina Pyongjangin ja Siperian yhteyden avaamisen varalta. Omalaatuista poliittista kulissienasettelua, mutta paikalliset suhtautuvat ilmeisen vakavasti sekä vaaraan että yhdistymisen toiveisiin.

Kuva 2. Pohjois-Korea siintää edessä. Valokuvaus loppuu tähän.

Avajaisseremonioita oli kaksi kappalein, lauantai-iltana illallisen yhteydessä, hienon modernin rumpuesityksen ja lukuisten puheiden kanssa. Parituskin esiteltiin, ekana parina julkistettiin Korea vs. Finland. Vastassani on siis Lee Chang-ho, tai siis Lee Sang Hun.

Sunnuntaiaamuna Kintex-kongressikeskuksen kolmas kerros on täynnä baduk-aiheista näyttelyä, lapsien turnauksia, amatööriturnauksia, simultaaneja ja jopa KBS Cupin semifinaalipelejä. Urakkani alkaa tuossa kohta yhdeltätoista paikallista aikaa, luvassa on julkinen näytös OroBadukissa.

Kampatte ittelleni....