Suomalainen go maailmalla

11.11.08

Baduk-matka KPMC 7. kierros

Kuudennella kierroksella Korean Lee ja Taiwanin pieni Chien tarjosivat jännitystä koko rahan edestä. Tasaisen taistelun ja loppupeliväännön jälkeen oli vain viimeinen pisteen ko pelattavana, kun Lee valkeilla teki uhkauksen mustan alueen sisälle. Musta vastasi tavalla, joka menetti yhden pisteen, ja kun valkea viimein antoi mustan kytkeä kon, tämä riitti Korean puolen pisteen voittoon. Laskeskelimme Ondrej Siltin kanssa, että musta olisi edelleen voittanut kon, jos olisi pelannut pistettä häviämättömän laiton, ja näin pelin tulos olisi ollut eri. Chien tiesi asian itsekin paukuttaessaan itseään viuhkalla päähän.

Keskisarjan massoissa blogaajanne voitti malesialaisen viulunsoiton opettajan Chanin nousten jo 4-2 tilanteeseen, mutta seitsemännen kierroksen vastustaja Lucian Corlan Romaniasta oli sitten kovempi pala ja pakotti meikäläisen tyytymään tässä vaiheessa 4-3 tulokseen.

Kuva 1. Corlan (B) vs. Laatikainen. Siirrot 1-69 antavat vielä mahdollisen pelin.

Kuva 2. Siirrot 70-137, asemat pahasti romahtaneet ja valkea luovuttaa.

Kävimme lounaalla Ilsanin lähiöruokaloissa Shigenon, Stiassnyn, Donzet'n ja Soldanin kanssa. Tavallinen korealainen lounaspaikka voitti helposti messukeskuksen hienot mutta aneemiset ravintolat. Nuudeleita syödessämme ilmeni, että tänään on Pyhän Martinin päivä ja Saksassa syövät hanhea juhlapäivänä.