Suomalainen go maailmalla

28.2.09

Ing Memorial 2009, toinen kierros

Toisella kierroksella "lohkossani" vastaani tuli Diana Koszegille hävinnyt nuori venäläinen Oleg Mezhov 6 dan. Huolimatta nuoruudestaan hän ei pelännyt shichoatarejani tahi jättimäisiä ko-uhkauksiani, vaan vei pelin kotiin kun taas yksi ryhmäni kuoli.

Oleg Mezhov 6 dan tyytyväisenä voittoonsa.

Illallisella Amstelveenin autiohkossa keskustassa sivistin Jin Zhouta, 6 dan Leipzigista, suomenkielen asemasta ja siitä, mitä muita kieliä meille koulussa opetetaan. Martin Stiassny, Euroopan go-liiton aktiivisin vaikuttaja, oli hurauttanut Volvollaan Hampurista Amsterdamiin ja selitti luonteenomaisella innollaan kaikenlaisia go-poliittisia masinointeja. Puolalainen Leszek Soldan, 5 dan ja Puolan go-liiton puheenjohtaja, sai vaatimakseen kasvisruoakseen jonkinlaisen pohjoisafrikkalaisen kasvispannun ja poti loppuillan sekaisin mennyttä vatsaansa, vegetaristi-parka. Illallisseurueessa FJ Dickhut söi saman "Aidon Burgerin" kuin teidän nöyrä kertojanne ja oli myös tyytyväinen ateriaansa.

Illallisen jälkeen paluu eurooppalaisen go-pelaajan arkeen ja Hotel Abinaan. Alakerrassa on hyvin viihtyisä ja ilmeisen suosittu pubi, mutta hotelliolosuhteet ovat sangen alkeelliset.Kahden hengen huone on pienempi kuin kuvitella voi, ja sopuisa huonekumppanini Danek tsekeistä joutuu hyppimään hampaidenpesultaan syrjään, kun meikäläinen - kohtuuaikaisin kuitenkin - tulee "kotiin" nukkumaan. Ja missä on kuuluisa Abinan tietovisa?

Espanjassa ovat kuulemma keksineet uusia nimiä go-siirroille, esim. kivien yhteenkytkeminen on ”nokia”.