Suomalainen go maailmalla

26.11.06

XXVII. Berliner Kranich, osa 2/2

Turnauksen toinen päivä alkoi odotetusti ja turnauksen järjestelyt olivat mielestäni varsin onnistuneita. Matkaseurueemme on saapumisesta asti majoittunut kahden paikallisen pelaajan luokse. Saksassa pelaajamajoitus vaikuttaa olevan yleistä kuten Suomessakin, joten makuupussilla ja pienellä urheiluhengellä pääsee aika pitkälle. Sellainen ero maiden välillä on, että Saksassa turnausperinteet ovat pitkäikäisempiä, joten ihmisten välille on ehtinyt muodostua pidempiä ystävyyssuhteita niin, että tietyn turnauksen ajaksi on vuodesta toiseen majoituttu aina jonkun tietyn paikallisen pelaajan luona. Jos majoituksesta kysyy turnausjärjestäjiltä etukäteen, niin uskon, että jotain majoitusta varmasti löytyy. Ilman etukäteen kyselyä homma voi kuitenkin olla riskialttiimpaa, koska Saksassa pelaajamajoitus perustuu usein juuri pidemmille ystävyyssuhteille.

Kranich-turnaus ei ole erityisesti ulkomaailaisille suunnattu turnaus, joka oli oikeastaan meidän osaltamme tavallaan hyvä juttu. Kun käsitykseni mukaan ainoa isompi ulkomaalaisporukka suomalaisten lisäksi tuli Tsekistä, ulkomaalaisia oli vähän ja saimme turnauksen järjestäjiltä varsin paljon huomiota. Toisaalta esimerkiksi saman maan sisäisiä parituksia ei vältetty ja kolmannella kierroksella Deni ja Anssi pelasivat vastakkain.

Turnauksen voitti varsin ylivoimaisesti myös Tampereella taitojansa näyttänyt Cho Seok-Bin, 7 dan. Suomalaisista Miika Nikula ja Deni Seitz saivat kirjapalkinnon 4/5-suorituksista. Alla olevat tulokset ovat vastustajien luokitusten osalta omaa muistitietoani, mutta voitot ja tappiot ovat aika varmasti oikein.

Suomalaisten tulokset Berliinin Kranich-turnauksessa

Mika Urtela, 3 dan: 3d+ 6d- 3d- 2d+ 3d-, yhteensä 2/5
Miika Nikula, 2 dan: 2d+ 3d+ 2d- 3d+ 3d+, yhteensä 4/5
Deni Seitz, 1 kyu: 1k+ 1d+ 1k+ 1d- ?+, yhteensä 4/5
Anssi Mattus, 1 kyu: 1k+ -- 1k- 3k+ 1d-, yhteensä 2/4
Janne Nikula, 1 kyu: 1k- 1k- 2k+ 2k+ 1d-, yhteensä 2/5